Skip to main content

Woensdag 30 oktober kennisdag aquathermie

Deze dag ontmoet je experts op gebied van aquathermie en hoor je meer over de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Er zijn boeiende kennissessies over tal van aquathermie-gerelateerde onderwerpen.

De Energie- en Grondstoffenfabriek organiseert samen met het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW), Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, STOWA, Stichting Warmtenetwerk, waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet op 30 oktober aanstaande een kennisdag Aquathermie.

Warmtetransitie

Aquathermie speelt een steeds grotere rol in de warmtetransitie van Nederland. Veel gemeenten in Nederland waar mensen vlakbij water wonen, zien aquathermie als kansrijke energiebron in hun visie op de warmtetransitie. Dit zorgt voor een grotere behoefte aan uitwisseling van kennis en ervaring van aquathermieprojecten tussen transitie- en ketenpartners van aquathermie initiatieven. Op de kennisdag komen diverse warmtetrajecten aan bod en ook het versnellingsprogramma aquathermie van de waterschappen. 

Excursie TEO-installatie Sloterplas

Tijdens de kennisdag organiseren we een excursie aan de TEO-installatie in de Sloterplas in Amsterdam. We onderzoeken daar wat het verpompen van water in een TEO-installatie betekent voor zoöplankton en fytoplankton. Deze beestjes staan aan het begin van de voedselketendag.